כנאפה טבעונית היא מבין המתוקים האהודים, ההיפסטריים והמגניבים ביותר במטבח המזרח תיכוני. את המנה, שאימצנו מהמטבח הטורקי, אפשר להכין במהירות ובקלות, להפתיע את האורחים ולשמור על טבעונות מוקפדת! אז קבלו מתכון לכנאפה טבעונית שאפשר להכין בקלות בבית:
מצרכים:
לסירופ:
מפצלים את שערות הקדאיף עם הידיים ככל הניתן - עדיף שיהיו כמה שיותר מופרדות. מערבבים אותן בקערה עם שמן הקוקוס ועם כף אחת חמאת קשיו . בקערה נפרדת, מרסקים את הטופו בקערה יחד עם הכף השניה של חמאת הקשיו.
משמנים מחבת בשמן קוקוס, ועורמים שכבה של שערות הקדאיף, ומעליה את מלית הטופו, ומסדרים מעל את שאר שערות הקדאיף. מהדקים היטב את השוליים (אפשר ואפילו רצוי להדביק עם מייפל ).
את הכנאפה אנו מטגנים על אש נמוכה מאוד למשך 10 דקות (עדיף עם מכסה) , ובזמן הזה - אפשר להרתיח בקלחת את מרכיבי הסירופ (למעט הפיסטוק) על אש גבוהה למשך חמש דקות. אחרי 10 דקות הופכים בזהירות את הכנאפה, נותנים לה עוד 10 דקות על הצד השני וכבר הבית יתמלא בניחוחות נהדרים והכנאפה תזהיב - מה שמסמל שהיא מוכנה!
שופכים את הסירופ על הכנאפה, מפזרים פיסטוק, ומגישים אותה חמה וטעימה. בתיאבון!