מתכון לכנאפה טבעונית

כנאפה טבעונית

מתכון לכנאפה טבעונית

כנאפה טבעונית הוא אחד המתוקים האהודים, ההיפסטריים והמגניבים ביותר במטבח המזרח תיכוני. את המנה, שאימצנו מהמטבח הטורקי, אפשר להכין במהירות ובקלות, להפתיע את האורחים ולשמור על טבעונות מוקפדת! אז קבלו מתכון לכנאפה טבעונית שאפשר להכין בקלות בבית:

מצרכים

לסירופ:

מפצלים את שערות הקדאיף עם הידיים ככל הניתן - עדיף שיהיו כמה שיותר מופרדות. ממלאים אותן בשמן קוקוס ומורחים אותן בחמאת הקשיו יחד איתו. מרסקים את הטופו בקערה יחד עם הכף השניה של חמאת הקשיו.

משמנים מחבת בשמן קוקוס, ועורמים שכבה של שערות הקדאיף, ומעליה את מלית הקוקוס, ומסדרים מעל את שאר שערות הקדאיף. מהדקים היטב את השוליים, שאפשר להדביק עם חלק מהמייפל של הסירופ.

בזמן שמטגנים על אש נמוכה מאוד במשך 10 דקות, עדיף עם מכסה - אפשר להרתיח בסיר קטן את מרכיבי הסירופ (למעט הפיסטוק) על אש גבוהה למשך חמש דקות. אחרי 10 דקות הופכים בזהירות את הכנאפה, ו-10 דקות אחר כך הבית יתמלא בניחוחות נהדרים והכנאפה תזהיב - היא מוכנה!

שופכים את הסירופ על הכנאפה, מפזרים פיסטוק, ומגישים אותה חמה וטעימה. בתיאבון!

0
cart icon
להרשמה למועדון