אין דרך יותר בריאה, טעימה וכיפית, לפתוח את הבוקר, מאשר עם הגרנולה העשירה והמיוחדת של בית השקד. גרנולות החלבה, השוקולד והשקדים מעירות אלפי ישראלים בבוקר עם חיוך. בכל זאת, לפעמים מתחשק לנו להכין בעצמנו גרנולה ביתית שנוכל להתאים כתאוות נפשינו. לפניכם המתכון הסודי לגרנולה של תמיר:
שיבולת שועל- 1 קילו
גרעיני חמנייה- 100 גרם
גרעיני דלעת- 100 גרם
קשיו- 100 גרם
שקד ישראלי- 100 גרם
צימוקים- 200 גרם
חמוציות- 100 גרם שמן קוקוס- 5 כפות
סילאן- 120 גרם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות על טורבו.
מערבבים את שמן הקוקוס, השיבולת והסילאן. מרדדים על תבנית ומכניסים לתנור.
פותחים את התנור ומערבבים כל 5 דקות. אחרי רבע שעה מוסיפים את כל שאר הזרעים והאגוזים, מערבבים, ומכניסים לתנור לכמה דקות נוספות עד לקבלת הגוון הרצוי.
מוציאים מהתנור, ומוסיפים את הצימוקים והחמוציות. מערבבים ומגישים באהבה,
הערה: המתכון לגרנולה של תמיר הוא מתכון לארוחת בוקר מעולה, וגם תבנית נהדרת לעוגיות גרנולה ולחטיפי גרנולה.
אפשר להוסיף ממתיקים יחד עם הסילאן, או להחליפו בדבש.
בתיאבון!