ביננו, אתם כנראה אוהבים בקלאווה, ואפילו מאוד. המאכל המתוק, הדביק והטעים הזה משגע את הישראלים, אבל כמעט אף פעם לא עלה לנו הרעיון שאפשר להכין אותו בבית, בלי מאמץ יוצא דופן. אז קבלו מתכון לבקלאווה טבעונית שישגע את השכנה, ויגרום לילד שחזר מהבסיס לבלות עוד חצי שעה בסלון עם כולם.
מצרכים
- חבילת עלי פילו (=14 דפים)
- 120 גרם חמאת קוקוס
- 500 גרם פיסטוק טבעי מרוסק
- 6 כפות סוכר קוקוס או 5 כפות סוכר חום
- כפית קינמון
- כפית מלח
לסירופ:
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס מייפל
- חצי כוס מים
- כף מיץ לימון
- כפית תמצית וניל
איך מכינים
מפשירים את עלי הפילו לפי ההוראות על האריזה. בינתיים מכינים את המלית - גורסים את הפיסטוק, מוסיפים את סוכר הקוקוס (או חמש כפות סוכר חום), הקינמון וכפית המלח ומערבבים טוב טוב.
מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח נקי מברישים על עלה פילו בחמאת קוקוס, ומניחים עליו אחד אחר, מוברש אף הוא. על כל זוג כזה מסדרים בקצה שלוש כפות גדולות של המלית היבשה, ומגלגלים בזהירות.
את התבנית בתנור גם מורחים עם חמאת קוקוס (אפשר גם עם כל סוג של שמן). מניחים עליה את כל הגלילים שיצרנו (אמורים להיות שבעה) ומורחים אותם שוב בהרבה חמאת קוקוס מלמעלה.
חורצים חתכים עמוקים אלכסוניים בכל גליל עם סכין חדה. אופים 25 דקות עד שהבקלאווה מזהיבה.
כשהבקלאווה בתנור מכינים את הסירופ - מתיכים את הסוכר ומערבבים היטב עם שאר רכיבי הסירופ בסיר קטן על אש נמוכה. כשהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ מיד ומגישים.
בתיאבון!
מתכון לבקלאווה טבעונית מאת בית השקד.