בימים גשומים ורטובים, אין מאכל מנחם יותר מלחם אפוי היטב, ריחני ורך - טוב, אולי חוץ ממרק. הבאנו לכם מתכון מיוחד ללחם טחינה בריא וטעים, מלא במוצרים נהדרים שתוכלו למצוא כאן באתר, וללא גלוטן; לא רק לצליאקים!
מצרכים
רבע כוס סילאן (= שלוש כפות)
מעט אבקת אפייה
כפית מלח
1 כוס קמח שקדים או קמח תפוחי אדמה
4 ביצים טרופות
מעט שקדים ואגוזים שונים לקישוט - עדיף לפצפץ אותם היטב.
מחממים מראש את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מערבבים את הקמח יחד עם הסילאן, הטחינה ואבקת האפייה. בוזקים את המלח וממשיכים לערבב היטב.
כשהעיסה אחידה מספיק מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב היטב. אפשר להוסיף את פצפוצי השקדים והאגוזים.
משמנים תבנית מרובעת ויוצקים לתוכה את הלחם
מכניסים לתנור החם, ומחכים רבע שעה, ואז מגבירים את התנור ל200 מעלות למשך דקות נוספות ומוציאים. נותנים ללחם להתקרר מחוץ לתנור כחצי שעה לפני שפורסים.
בתיאבון!!