מתכון לפנקייק ללא גלוטן: פנקייק שקדים של שבת בבוקר. ככה אהובתי מעירה את הבית בריח משכר, ופנקייק טעים ומזין.
משום שבננו צליאקי אנו מכינים את המתכון ללא גלוטן, ניתן גם קמח חיטה או כל קמח אחר.
אהובתי איננה שותה חלב בקר ולכן אנו משתמשים בחלב סויה אבל המתכון הולך מצוין גם עם חלב אחר. יותר חלב יותר דליל ודק במחבת, פחות חלב יותר סמיך ועבה.
כל אחד אוהב ממרח אחר, אני שקדים, אהובתי פיסטוק והילדים הולכים על בוטנים, לוז או חלבה. ממתיקים עם דבש או מייפל.
לפניכם מתכון לפנקייק ללא גלוטן משובח וטעים, מוגש באהבה על ידי תמיר פלד מבית השקד.
כוס קמח ללא גלוטן (ניתן גם רגיל)
כוס קמח שקדים
כוס חלב סויה (אפשר גם רגיל)
2 כפות סוכר
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה
לערבב כל המרכיבים, למזוג למחבת חמה עם מעט שמן או חמאה. לטגן עד השחמה כל צד. על הפנקייקים מזליפים את הממרח האהוב עליכם מבית השקד. אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה. מגישים חם.
בתיאבון!