מתכון לפנקייק ללא גלוטן: פנקייק שקדים של שבת בבוקר. ככה אשתי מעירה את הבית בריח משכר, ופנקייק טעים ומזין.
משום שבננו צליאקי אנו מכינים את המתכון ללא גלוטן, ניתן גם קמח חיטה או כל קמח אחר.
אשתי איננה שותה חלב בקר ולכן אנו משתמשים בחלב סויה אבל המתכון הולך מצוין גם עם חלב אחר.
כל אחד אוהב ממרח אחר, אני שקדים, אשתי פיסטוק והילדים הולכים על בוטנים, לוז או חלבה. ממתיקים עם דבש או מייפל- זה כבר לבחירתכם.
כוס קמח ללא גלוטן (ניתן גם רגיל)
כוס קמח שקדים
כוס חלב סויה (אפשר גם רגיל)
2 כפות סוכר
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה
הוראות הכנה:
לערבב כל המרכיבים, למזוג למחבת חמה עם מעט שמן או חמאה. לטגן עד השחמה כל צד. על הפנקייקים מזלפים את הממרח האהוב עליכם מהאגוז העצבני. אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה. מגישים חם.
בתיאבון!
מוגש באהבה על ידי תמיר פלד- בנו של משה בעל החנות