מתכון לעוגת שקדים ללא גלוטן, עם לימון ווניל

מתכון לעוגת שקדים ללא גלוטן, עם לימון ווניל

אין ניחוח טוב יותר מלימון ווניל אפויים, שכובש את הסלון ומעלה רוק בפיו של כל אדם בעל חוש ריח סביר. הגרסה שלנו היא נטולת גלוטן, בריאה וטובה יותר. קבלו מתכון לעוגת שקדים ללא גלוטן מושלמת.

מצרכים

300 גרם קמח שקדים

3 כפיות תמצית וניל

כוס סוכר קוקוס/ כוס מייפל/ סוכר חום

גרידת לימון (משלושה לימונים)

150 גרם חמאה רכה

מיץ מחצי לימון סחוט

6 ביצים מופרדות

גביע שמנת מתוקה

איך מכינים

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את החמאה יחד עם תמצית הוניל וגרידת הלימון לתערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים משש הביצים, את מיץ הלימון ומערבבים היטב לתערובת אחידה.  בקערה אחרת מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת קצף אחיד. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית, אופים כ- 40-50 דקות, עד שהעוגה נראית מעט אוורירית ועם זאת רכה. משהים בחוץ לקירור חצי שעה, ומקבלים עוגת שקדים ללא גלוטן טעימה ומיוחדת. בתיאבון!

מתכון לעוגת שקדים ללא גלוטן מאת בית השקד

0
cart icon
להרשמה למועדון