אין ניחוח טוב יותר מלימון ווניל אפויים, שכובש את הסלון ומעלה רוק בפיו של כל אדם בעל חוש ריח סביר. הגרסה שלנו היא נטולת גלוטן, בריאה וטובה יותר. קבלו מתכון לעוגת שקדים מושלמת ללא גלוטן .
מצרכים:
קמח שקדים - 300 גרם
3 כפיות תמצית וניל
כוס סוכר קוקוס/ כוס מייפל/ סוכר חום
גרידת לימון משלושה לימונים
חמאה רכה- 150 גרם
מיץ מחצי לימון סחוט
6 ביצים מופרדות
שמנת מתוקה- גביע 1
איך מכינים
מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את החמאה יחד עם תמצית הוניל וגרידת הלימון לתערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים משש הביצים, את מיץ הלימון ומערבבים היטב לתערובת אחידה. בקערה אחרת מקציפים את שש החלבונים יחד עם הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת קצף אחיד. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית, אופים כ- 40-50 דקות, עד שהעוגה נראית מעט אוורירית ועם זאת רכה. משהים בחוץ לקירור חצי שעה, ומקבלים עוגת שקדים ללא גלוטן טעימה ומיוחדת. בתיאבון!