מתכון לויניגרט שקדים

מתכון לויניגרט שקדים

מתכון לויניגרט שקדים

לפעמים נמאס לאכול סלט, למרות שכדאי. אם מתחשק לכם לגוון, להפתיע את האורחים במתאבן מפתיע במיוחד, או לגרום לילד לסיים בצלחת, לפניכם מתכון לויניגרט שקדים מיוחד וטעים שיוסיף טוויסט מרענן לארוחה שלכם. יתרון – אפשר להכין כמות בבלנדר, לשים בצנצנות ולשמור במקרר חודשים ארוכים. אחרי שהוא מוכן, כשמכינים סלט ירוקים או כל סלט אחר, שולפים את הצנצנת, מוסיפים כמה כפיות (לפי גודל הסלט) והופ! סלט לתפארת שלא היה מבייש כל בית קפה מכובד. אז הנה מתכון לויניגרט שקדים:

רכיבים (מתכון לכמות לשלוש~ צנצנות למקרר):

·         שמן זית כתית מעולה – 500 מ"ל

·         חמאת שקדים (בית השקד, היחיד משקד טבעי ישראלי) – 200 גרם

·         דבש (לטבעונים, אפשר סירופ מייפל) – 250 גרם

·         חרדל די'זון חלק – 140 גרם

·         שום טרי כתוש – 2 שיניים

·         חומץ תפוחים אורגני – 150 מ"ל

·         צרור עלי ריחן

·         מיץ מעשרה לימונים

·         כפית מלח

·         כפית פלפל

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים יחד לבלנדר. מפעילים עד לקבלת מרקם סמיך, בהיר ואחיד.

מרוקנים לתוך צנצנות נקיות (רצוי לשטוף במים רותחים לפני או לנער בפנים לפני כן מעט אלכוהול 96%).

לאחר קירור של שעה במקרר, ניתן למזוג על הסלט וליהנות מטעם עשיר ומרענן של בית קפה.

בתיאבון!

0
cart icon
להרשמה למועדון