מתכון לבקלאווה טבעונית עם פיסטוק

מתכון לבקלאווה טבעונית עם פיסטוק

בינינו, אתם כנראה אוהבים בקלאווה, ואפילו מאוד. המאכל המתוק, הדביק והטעים הזה משגע את הישראלים, אבל כמעט אף פעם לא עלה לנו הרעיון שאפשר להכין אותו בבית, בלי מאמץ יוצא דופן. אז קבלו מתכון לבקלאווה טבעונית שישגע את השכנה, ויגרום לילד שחזר מהבסיס לבלות עוד חצי שעה בסלון עם כולם.

מצרכים

לסירופ:

  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מייפל
  • חצי כוס מים
  • כף מיץ לימון
  • כפית תמצית וניל

איך מכינים

מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן. בינתיים מכינים את המלית - גורסים את הפיסטוק, מוסיפים את סוכר הקוקוס\ סוכר חום, הקינמון והמלח ומערבבים טוב טוב.

מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח נקי מברישים עלה פילו בחמאת קוקוס, ומניחים עליו אחד אחר, מוברש גם הוא. על כל זוג כזה מסדרים בקצה שלוש כפות גדולות של המלית היבשה, ומגלגלים בזהירות.

את התבנית בתנור גם מורחים עם חמאת קוקוס (אפשר גם עם כל סוג אחר של שמן). מניחים עליה את כל הגלילים שיצרנו (אמורים להיות שבעה) ומורחים אותם שוב בהרבה חמאת קוקוס מלמעלה.

חורצים חתכים עמוקים אלכסוניים בכל גליל עם סכין חדה. אופים 25 דקות עד שהבקלאווה מזהיבה.

בזמן שהבקלאווה בתנור מכינים את הסירופ - מתיכים את הסוכר ומערבבים היטב עם שאר רכיבי הסירופ בסיר קטן על אש נמוכה. כשהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ מיד ומגישים.

בתיאבון!

0
cart icon
להרשמה למועדון